Pers

Hier vindt u een verzameling van artikelen en interviews waarin we onze passie voor mediterrane en lekkernijen delen. Ontdek meer over onze producten, ambachtelijke processen en het verhaal achter ons merk.

Blijf op de hoogte van de nieuwste updates en inspirerende verhalen door u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Vul onderaan de pagina uw e-mailadres in en ontvang het laatste nieuws!

Beurzen - 9 augustus 2024

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

Graag willen wij aankondigen dat LaCoum op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2024 aanwezig zullen zijn op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Deze beurs is dé ontmoetingsplaats voor fijnproevers, delicatessenwinkels, en horecaprofessionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en kwaliteitsproducten in de culinaire wereld.

Tijdens de beurs zullen wij ons uitgebreide assortiment aan luxe delicatessen presenteren. Bezoekers van onze stand kunnen kennismaken met onze zorgvuldig geselecteerde producten, die variëren van verfijnde smaken tot exclusieve producten met pure ambacht. Ons team staat klaar om u te adviseren en te inspireren met unieke smaakcombinaties en culinaire toepassingen.

U bent van harte uitgenodigd om onze stand (nummer 281) te bezoeken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Het is de perfecte gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met onze producten en te ontdekken wat het zo bijzonder maakt. Mis deze kans niet om uw assortiment te verrijken en uw klanten te verrassen met de beste delicatessen.

Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

Wanneer: maandag 30 september & dinsdag 1 oktober 2024

Tijd: maandag van 12:00 tot 22:00 uur & dinsdag 10:00 tot 19:00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via info@lacoum.nl of bezoek de website van de organisatie via de link hieronder.

Meer over de beurs

DE TELEGRAAF - 23 JULI 2024

Merk in delicatessen verenigt twee culturen

In veel mediterrane landen, waaronder Turkije, Cyprus en de Balkanlanden, is lokum een bekende lekkernij. Nuran Celik, opgegroeid in een Turks gezin in Nederland, zag het altijd om zich heen. „Als dessert, tussendoortje of bij vieringen. Het hoort echt bij onze cultuur.”

In Nederland staat het bekend als Turks Fruit, maar volgens Celik klopt dat beeld niet. „Goede lokum wordt gemaakt van natuurlijke producten zoals noten, fruit, honing en chocolade. Het hoeft niet ontzettend zoet te zijn en ziet er vaak prachtig uit.”

Celik’s familie komt uit Siirt, bekend om de beste pistachenoten van Turkije. Tijdens vakanties daar kreeg ze het idee om de wereld kennis te laten maken met hoogwaardige lekkernijen. „Ik wilde de twee culturen waar ik mee groot ben geworden samenbrengen door mijn eigen delicatessemerk op te zetten: LaCoum.”

Tijdens een vakantie vond Celik een familiebedrijf in Istanbul dat handgemaakte lokum produceert. Samen ontwikkelden ze varianten om in Nederland op de markt te brengen. „Als ik het ging doen, wilde ik het goed doen. Ik wilde zeker weten dat ik een goed product in handen had voordat we gingen lanceren.” Na uitgebreide tests bracht ze LaCoum in 2019 op de markt. Inmiddels levert het bedrijf aan 17 Europese landen en werken er negen mensen bij het bedrijf. „We hebben een stevige basis neergezet.”

Celik noemt de vooroordelen waar ze soms als jonge vrouwelijke Turkse ondernemer tegenaan loopt. „Op een beurs zag ik mensen afwerend reageren, maar later stiekem proeven. Nu is een van hen nog steeds klant. Angst voor het onbekende heeft ons soms in de weg gezeten.”

Lees hier het volledige artikel

Horecava- donderdag 11 januari 2024

 Trendy bites Horecava 2024

De Turkse zoetigheden van La Coum worden voor het eerst in Nederland gepresenteerd tijdens Horecava. De zoetigheden – die qua uiterlijk doen denken aan hele extravagante nougat – zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook unieke smaken, zoals granaatappel, rozenbladen & pistache. De repen zijn gemaakt op basis van noten en kunnen worden geserveerd in kleine plakken bij de koffie of thee, op een kaasplank of worden verwerkt in desserts.

Lees hier verder

Vakcentrum - lekkernijen 2023

LaCoum, de allerlekkerste bij Nuran

In drie jaar tijd heeft Nuran Celik in Nederland een bloeiende handel opgezet in de delicatessen van haar familie in Turkije. Het zegt veel over de sterke ondernemersgeest van Nuran. Het zegt ook iets over de ongelooflijk hoge kwaliteit van het product: het is zeldzaam lekker.

Kijk hier verder